Tejbezabi

2013. április 21., vasárnap

     Mint már említettem, hónapokig állandó társam volt reggelenként a tejbezabi.
 Laktató, és megadja a nap túléléséhez szükséges energiát. Nem utolsó szempont, hogy finoman elkészítve felveszi a harcot a tejbegrízzel is. Ha elaludtál, és lusta vagy azon törni a fejed, hogy mit is kéne reggelizni, itt a TÖKÉLETES megoldás!!
Napi min. 2 liter folyadék, és rendbe vágja az emésztésedet is, ami pl. fogyókúránál nem utolsó szempont.

A RECEPT:

- 2 ek zabpehely
- 1 ek zabkorpa
- 1 kk. nyírfacukor (stevia, édesítő)
- 3 dl zsírszegény tej
- ízlés szerint fahéj, kakaó stb. stb.

Most a világ legegyszerűbb elkészítési módját osztom meg veletek! Nem kell hozzá más, csak egy mikró, és egy hőálló tálacska, vagy bögre.
Fogd a bögrédet, és belekanalazod a pelyhet, korpát. Én 4 szem édesítő bogyesszel édesítem, Te azt raksz bele amit akarsz, remek diétás alternatíva a nyírfacukor. Hozzá öntöm a tejet, és megkevergetem. Bedobod a mikróba, és 3 percig melegíted. A 3 perc nem túl kevés, de ha minden igaz, arra pont nem elég hogy kifusson a tej. Hidd el nekem , 4 percnél a 3 dl tej ki fog futni..bezony áááám!
Miután kivetted, kicsit lefeded, és pár percig hagyod dagadni.
Ízlés szerint ízesítheted. Nálunk a fahéj és a kókusz aminagy sláger.

     Időnként a tejet helyettesítem házi készítésű kókusztejjel. Kakaóval és kókusztejjel olyan, mint egy masszába állt Bounti:).

Egy frankó tipp a rossz emésztéssel, magas koleszterinnel, ekcémával rendelkezőknek:
Keverjetek bele fogyasztás előtt 2 ek utifű maghéjat. Ez a kis csoda nem tartalmaz kalóriákat, nedvesség hatására kocsonyás cucc lesz belőle, ami megdagad a gyomrodban, és hamar eltelsz a segítségével. De ezen félül, mivel 85%-a nem felszívódó élelmi rost, végigsöpri a bélfalad, és kikapja belőle az összes nem oda valót...igen, a patásördögöt is!! Tök jó azoknak akiknek szorulás, puffadása, vagy hasmenése van.
Fontos: 2 éven aluli gyermekek nem fogyaszthatják, 6 éves korig pedig orvosi javallatra. Szoptatós és terhes anyucik pedig inkább kérjék ki az orvosuk véleményét!




2 megjegyzés:

Makika írta...

Kedves Zsófi!

Ez így hány kalória? :)

Zsófi írta...

260-270 közötti, ha nyírfacukrot használsz! Kalóriacsökkentős, ha a zabot vízben főzöd meg (ugyan úgy mikróban, annyival, hogy épp ellepje), és utána öntesz hozzá 1 dl tejet. Jól elkevered, és ízesíted :).

Megjegyzés küldése

ZABirodalom Copyright © 2013