Előztes

2013. április 19., péntek

 vagyis amit a ZABirodalomról tudni kell

  
     Sok blog, fórum, bejegyzés szól arról, hogy a zabnak, zabpehelynek, zabkorpának milyen jótékony hatásai vannak.  Megy a sok tudományos bla bla bla. Ami természetesen hasznos, és jó. Én is kiokosítottam magam a zab tudományáról, mint olyanról. De leginkább, arról, ami a nőtársaimat (és néhány elvetemült férfit) is érdekel, hogyan is lehet belebiggyeszteni a zabot a fogyókúrámba...
     A válasz pedig az, hogy nagyon egyszerűen! Remek reggelit, ebédet, és vacsorát lehet összedobni belőle. Gyorsan, finomat. 

     Kedves barátosném, és férje rendszeresen röhög rajtam mióta zabot eszem. Pontosabban leginkább zabkorpát, mert a pehelyben vannak olyan szajrék, amik a korpában már nincsenek. Természetesen ebben is ott figyelnek a kalóriák dögivel, pontosabban 340 KCAL/100g, de ez nem olyan csúnya gonosz patásördögféle kalória, hanem a szervezetünk számára csupa csupa hasznos kalória. 
Na tehát röhögnek, hogy biztosan a takarmányboltban vásárolok. Természetesen nem:P!
Mindenkinek meg kell találnia a hozzá legközelebb eső zabkorpadílert, de nevezhetjük őt gyógynövénybolti eladónak is, mert a multik pofátlanul drágán árulják azt, amit a lovak sokkal olcsóbban is megkapnak:)!! De egyszerűbb felkeresni egy jó kis gyógynövényboltot, mint zabért kuncsorogni a lovardában. Persze azt is meg lehet próbálni...de felesleges, mert ki fognak röhögni!

     Kanyarodjunk vissza oda, hogy miről is fog szólni eme blogcsírácska. 
Nem szeretnék litániákat írni arról, hogy miért egyetek zabos cuccokat, csak röviden. Viszont szeretnék megosztani az ide vetemedőkkel sok receptet, amit mások receptjeiből kikísérleteztem. Ezek egytől egyig belebiggyeszthetőek a fogyókúrába. De ha nem akar fogyni az ember fia (vagy lánya), akkor is tökéletes az egészséges életmódra való átálláshoz

     Helyet kap még a köles is, mert róla sem szabad megfeledkeznünk, ha már "állateledelről" van szó. Egyetek kölest!!! Terhességem előtt rengeteg kölest küldtem magamba, így egy év alatt sikerült ledobjak magamról közel 20-25kg-t.
A köles lúgosít, méregtelenít a magas rosttartalmának köszönhetően, jó a hajnak, szemnek, fognak, bőrnek. Úgyhogy egy jó kis ebédet össze lehet dobni belőle. Sok elkészítési lehetősége van ennek, a köztudatban madáreleségként elterjedt magocskának. 
 Azért vacsira mellőzzük, mert neki is megvan a magához való kalóriája. 
350 KCAL/100g

     

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

ZABirodalom Copyright © 2013