Pizzás csiga

2013. szeptember 21., szombat

     Pár nappal ezelőtt megkeresett egy kedves fickó, Strigadur, ( civil nevét nem írom le, hogy D betűvel kezdődik...Strigadur néven meg Kalóriabázisra regisztrált:P)hogy volna neki egy jó kis pizzás csiga receptje, amit kicsit kalória barátabbá kellene tenni. Ennek a kérésnek én tök megörültem, és miután kicsit átvariáltuk, az amúgy már elég diétásra megnyirbált receptet, ma neki is ugrottam az elkészítésének.

A RECEPT:

Tésztához:

- 340 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
 - 20 g búzasikér
- 140 g zabkorpa
- 1 dl zsírszegény tej
- 2 dl víz
- 40 g kókuszzsír
- élesztő: 20 g
- 1 tk nádcukor
- só ízlés szerint (1 tk)

Töltelék:

- 100 g light trappista sajt
- 140 g sűrített paradicsom
- 100 g pulykasonka
- 1 gerezd fokhagyma
- kk. oregano
- csipet só
Csiga tetejére:

- 1 db tojás
- 1 ek. tejföl (12%)

     Az egész művelet azzal kezdjük, hogy összerakjuk a magának a csigának a házát! Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. A száraz hozzávalókat összekeverjük, lyukat fúrunk a közepébe, és beleöntjük az élesztős tejet, langyi vizet, és az olvasztott kókuszzsírt. Jól összedolgozzuk, és hagyjuk egy órát kelni. Ha hideg van a házban, ajánlom a kelesztőtálat bebugyolálni a paplanba:)!!
     Amíg kel a tészta, addig előkészíthetjük a tölteléket.
A sűrített paradicsomot összekeverjük kis sóval, oreganoval, és zúzott fokhagymával. A pulykasonkát vékony szeletekre vágjuk, a sajtot lereszeljük.
     Ha a tésztánk megkelt, kb. 0,5 cm vastag, téglalap formájúra kinyújtogatjuk. Tetejére kenjük a paradicsomos cuccost, megszórjuk a sonkával és a sajttal. Felgönzsölgetjük, majd felszeleteljük.
Strigadur 3 cm vastag szeleteket írt...az enyémek jó, ha 1,5 centi vastagak lettek, de próbáltam kisebb csigákat összerakni:).
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejét megkenjük a tojásos tejföllel, majd 180 fokon aranytökűre sütjük.

     Jelentem, a tészta puha lett, és finom. Egy darab kb. 75 g. 100 g pedig nagyjából 253 kalória. Tökéletes harapnivaló bulikra, reggelire, tízóraira, uzsira.

Köszönöm a receptet! Ha van még hasonló bárkinek, ide vele, izibe, de uccu!!:)















0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

ZABirodalom Copyright © 2013