Korpás zsemle

2013. szeptember 17., kedd

     Az utóbbi időben megint szeretem magam megsütni a pékárukat. Rendszerint kenyeret dobok össze, de most a zsemlét választottam. Ennek leginkább az az oka, hogy sokkal könnyebb félbe vágni, mint azzal próbálkozni, hogy a kenyeret papír vékonyra szeljem fel.
Ami a házi készítésű zsömi mellett szól, az az, hogy egy darabtól garantáltan jól laksz, és sok egészséges rostot tartalmaz. Ráadásul nincs is jobb, mint nézegetni a saját kezeddel készített kis zsemléket.

A RECEPT:

- 650 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 50 g búzasikér
- 200 g zabkorpa
- 100 g zabpehely
- 2 dl langyos tej
- 4 dl langyos víz
- 25 g élesztő
- 1 kk. nádcukor
- só (ízlés szerint)
- 15 g kókuszzsír (vagy vaj)


     A langyos tejet és vizet összeöntöd, és a cukorral felfuttatod benne az élesztőt. A száraz hozzávalókat összekevered, majd a közepébe kis lyukat fúrsz, és beleöntöd az élesztős tejet, és az olvasztott kókuszzsírt. Ezt frankón összegyúrod, megdagasztod, és letakarva legalább egy órát keleszted. Miután megkelt, kis zsömléket hömbölgetsz a tésztából. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszed, és letakarva keleszted még legalább fél órát.
180 fokos sütőben, kb 30-35 perc alatt készre sütöd.

     Reggelire tökéletes megoldás. Egy szendvics belőle, és délig meg se nyikkan a gyomrod:)!!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

ZABirodalom Copyright © 2013