Kókuszgolyó

2013. szeptember 7., szombat

     Az elmúlt pár napban rám tört az édesség iránti vágy. Ezzel semmi baj sem lenne, ha egy törékeny alkatú, filigrán kislány lennék...de NEM vagyok az. Így uralkodni kell magamon, és kusst kell kiáltani az érzésnek. De csak nem kussol, ezért döntöttem úgy, hogy én ma bizony megcsinálom azt a kókuszgolyót, amit már hónapok óta csak halogatok. Ennek pedig csupán egy oka volt: utálom a kis golyókat hömbölgetni. Elég macerás, de bátran állíthatom, az íze, és az alacsony kalóriatartalma miatt minden percét megéri. Igazából összedobni gyorsan van...csak ez a fene hömbölgetés ne lenne.

A RECEPT:

- 450g reszelt alma
- 150 g lágy zabpehely
- 100 g zabkorpa
- 1 ek kakópor, vagy karobpor
- 100 g nyírfacukor (vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő)
- 100 g kókuszreszelék
- ízlés szerint rumaroma, rum, fahéj

     Az almát lereszeled, majd hozzádobod az összes többi hozzávalót. Jól összekevered, majd bedobod a hűtőbe legalább 2 órára, de az se gáz, ha hagyod egész éjjel a hidegen. Miután leülte a rá kiszabott időt, jön a szemét meló. Benedvesíted a kacsókat (nem fog úgy ragadni a cucc), és kis golyszikat hömbölgetsz velük a masszából. A golyszikat megfetrengeted egy kis kókuszreszelékben, dobozba pakolgatod, és fogyasztásig hűtőbe teszed.
     Aki szeretne, a közepébe tehet meggyet. Én nem szerettem volna, mert nem volt itthon.
100g durván 220 kalória, ami tökéletes nyimnyám azoknak a fogyni vágyóknak,akik édesre vágynak.

Tipp: bár a gyerekmunkát büntetik, de ha van kisgyerek a közelben, befoghatod a kulimunkára. Ő is, és Te is élvezni fogod. Persze Te majd kevésbé, mikor a hajából szedegeted a beleszáradt masszát...de addig is együtt vagytok örömben, boldogságban!:) JÓ SZÓRAKOZÁST!!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

ZABirodalom Copyright © 2013