Madártej- szelet

2013. október 18., péntek

     Mielőtt belevágnék a közepébe, gyónnom kell kicsit. Ez a madártej- szelet kezdetben intelligens krémes akart lenni. De ma minden össze esküdött ellenem:D. Kezdődött azzal, hogy nem mertem nekilátni a 8 tojásos verziónak, inkább fele adagot kevertem be, hátha elrontok valamit:). Aztán folytatódott azzal, hogy kevés sárgája csúszott a fehérjébe, amit hiába vertem mint ökör, nem lett olyan kemény, mint azt én szerettem volna. Ráfognám a xillitre, de vertem én már azzal habot, ami olyan lett, mint a nagykönyvben.
Végezetül pedig nem kapcsolt be a sütő. A szemem már erőst tikkelt az idegtől. A villanysütő időzítőgombja megadta magát, és ha az megadja magát, nem kapcsol be a sütő. Na, én már erőst idegállapotba kerültem (FIGYELEM, az erőszak soha, semmilyen körülmények közt nem megoldás), ezért addig ütöttem, míg meg nem javult. De ez volt vagy fél óra verekedés a sütővel...következményképpen a krémes lapos lett, mint a fene! Na meg asszem a tepsim sem volt elég kicsi. De csodálatos az íze, úgyhogy teljesen használhatóvá nyilvánítottuk:D

A RECEPT:

- 4 tojás
- 150 g nyírfacukor
- vanília kikapart belseje (vagy aroma, esetleg vaníliás cukor)
- 5 ek zabkorpa
- 50 g kókuszzsír
- 0,5 L zsírszegény tej

     Mielőtt bárminek nekilátnál, nézzed meg a sütődet, hogy működik-e. Biztos ami biztos, bár ha elromlott, szólsz, megyek, megütöm:D
Ha a sütő müxik, boldog arccal kettészeded a tojásokat. A sárgáját összekevered a cukor 3/4-ed részével, hozzá adod az olvasztott kókuszzsírt, zabkorpát, vaníliát és a tejet. Jól elkevergeted, majd a tojásfehérjét kemény habbá vered a cukor maradékával. Elő fordulhat, hogy a nyírfacukor a ludas, de mondom, nekem sikerült már ami most nem. De ha nem olyan kemény, az sem tragédia:)! 
A tejes cuccba szépen óvatosan belekevergeted a fehérjét, de vigyázz, ne törd teljesen össze.
Ehhez a mennyiséghez én egy 40*50-es tepsit használtam, ez is lehet az egyik oka, hogy nem lett olyan hűű de vastag a végtermék:). Na előveszed a lehető legkisebb tepsidet:D, majd ezt a híg valamit beleöntöd. Bepakolod a hideg, de működőképes sütődbe, 180 fokra tekered, és 60 perc alatt készre sütöd.

     Szerencsére nagyon finom, íze teljesen olyan, mint a madártejé:)! Gyerkőcön letesztelve, nagyon ízlett neki.
Kalóriában sem túl vészes, ha kibírod egy egész tepsi befalása nélkül:D. Ami még mellett szól, hogy tényleg nagyon gyorsan össze lehet állítani.
 Ha az adag dupláját használod, egy vastagabb sütit kapsz, ami már intelligens krémes néven fut:D, Szerintem én azt itt nem fogom közzé tenni, max egy képet:D. Lényeg, hogy tudjátok. Viszont érkezni fog az eredeti, tésztás krémes zabosított változata is:)!

És most jöjjenek a tények:
 100 gramm tápértéke:
   kcal: 214.87
   fehérje: 7.21
   szénhidrát: 28.65
   zsír: 11.23

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Ha igaz, hogy a röhögés hizlal, akkor nekem már tilos ezt a sütit elkészíteni. :-) Bár nem tudom melyik kategóriába kell felvinni a bázisra:-)
Intelligens verzióját már 1x régen legyártottam, hagyományos alapanyagokból.

Megjegyzés küldése

ZABirodalom Copyright © 2013