Kevés ember van, aki ne szeretné a pudingot. Általában a zacskós verziót választjuk, ritkán főzünk házi készítésűt. Viszont ha szeretnénk kihagyni étrendünkből a kukoricakeményítőt, akkor jobban tesszük, ha házilag kutyuljuk össze.
Tegnap megfőztem a házi csokipuding zabkorpás verzióját, ami ízre egyáltalán nem különbözött a bolti pudingtól.
A RECEPT:
- 2 ek zabkorpa
- 1 db tojás
- nyírfacukor (édesítő és barna cukor is jó)
- 1 ek kakaópor
- 0,5 L zsírszegény tej
A tej felét, kevés cukorral felteszed főni. A zabkorpát kávédarálón finomra őrlöd. Ha nincs, nem muszáj, csak akkor a puding nem lesz annyira sima. Hozzá adod a tojást, a kakaóport, és a maradék tejjel csomómentesre kevered. Mikor a tej már forr, kevergetés közben hozzá öntöd a kakaós cuccot. Folyamatos kevergetés közben addig főződ, míg sűrű nem lesz. Tálakba szeded, és hidegen tálalod.
Egy éves kor után frankó uzsi a gyerkőcnek:)!!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
ZABirodalom Copyright © 2013
1 megjegyzés:
Ezentúl csak így fogok pudingot készíteni.Köszönöm a receptet! Potik4
Megjegyzés küldése