"Spagetti"

2013. május 6., hétfő

     Elkészült a spagetti tészta. A prototípus egy kicsit vaskos lett, és a java szögletes, ami csupán csak annak köszönhető, hogy a kisfiam ma nagyon türelmetlen volt, ezért sietnem kellett.
Ízre korrekt, persze nem olyan, mint az eredeti...de a lényeg, hogy végre ehessünk egy frankó bolognait.

A RECEPT:
- 300 g zabkorpa
- 50g búzasikér
- 50 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
- víz
- olívaolaj
- só

     A zabkorpát kávédarálón megőröljük, majd a búzasikérrel, liszttel és kevés sóval összekeverjük. Hozzá adunk egy kiskanál olajat, és annyi vizet, amiből a tésztát úgy meg tudjuk gyúrni, hogy sem az edényhez, sem a kezünkhöz nem tapad az. Picit pihentetjük, közben feltesszük forrni a vizet.
A tésztát vékony téglalap alakúra nyújtjuk. A téglalap kb olyan széles legyen, amilyen hosszú tésztát szeretnénk. A tésztát vékony csíkokra vágjuk, mintha széles metéltet készíteni, majd ezeket henger alakúra hömbölgetjük.
 Egy másik megoldás, hogy lecsípünk kis golyszikat a tésztából, és mint az oviban, kígyókat sodrunk belőle. Részemről az első megoldás jött be, a hömbölgetést hamar meguntam:). Az még tutibb, ha van spagetti adapter a tésztagépeden. Nekem nincsen, de tervezem:)!
A vízbe sót, és kevés olajat teszünk, majd mikor lobogni kezd, beledobjuk a tésztát, és készre főzzük.

    Amint azt az elején már említettem, nem volt időm hömbölgetni, ezért amolyan hosszú gyufametélteket kaptam. De a lényeg az alap tésztán van, lehet belőle akár csigatésztát is gyártani, ha van hozzá türelmünk:)!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

ZABirodalom Copyright © 2013