Házi "szmájli", avagy mogyorókrémmel töltött amerikai palacsinta, proteinnel turbózva

2015. március 27., péntek

     Ma nagyon termékeny kedvemben vagyok, ezért két zabos recepttel is megörvendeztetem az arra kíváncsiakat. Előre leszögezem, ez nem lesz teljes egészében az egészség szobra, ugyanis a nem szabad kimondani a nevét, de leírom, hogy nutella van benne. A nutella amolyan patásördög az egészségmániások szemében, nem úgy a gyerekekében. És mivel az én gyerekem sem különb a többinél, bezony érintette már a száját eme pirosszemű szörnyeteg, édesség köntösébe burkolózva.
A nagy, gazdaságos boltban lehet kapni a "szmájli" néven elhíresült, töltött palacsintát, amit egy időben imádott a gyerek. Időszakjai vannak, mint anyámnak a fogyókúrában. Egy hétig csak az kell neki, aztán hetekig hallani sem akar róla.
Gondolkoztam, hogy ha húst nem eszik, és gyakorlatilag a tej az egyetlen fehérjeforrása, mi a bánatost etessek meg vele, hogy azért a fehérjét is feltornásszuk picit. Akkor eszembe ötlött a proteines palacsinta recept, amivel már régóta szemezek. Proteinem márpedig van itthon dögivel, több ízben is.
És a csúnya, számomra teljesen tabu nutellából is van még itthon...csak keveset teszek bele alapon nekiestem a fehérjedús, rostban gazdag, ámde nutellával töltött palkóimnak.

A recept:
- 1 db tojás
- 2 dl tej
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 adagolókanál proteinpor (jelen esetben 100% WPP csokis- mogyorókrémes)
- 2 ek nyírfacukor
- 3 ek teljes kiőrlésű tönköly liszt
- 2 ek aprószemű zabpehely
- nutella (keresztvetés)

Először is fogjuk a tojást, és jól elkeverjük kézi habverővel. Hozzá dobjuk a cukrot és a tejet. Keverjük, keverjük. Majd apránként összekeverjük a többi száraz hozzávalóval, végére hagyva a protein port. Amúgy a proteinport el is lehet hagyni. Nem kötelező, mielőtt még megdobáltok kakival. A végére egy sűrű masszát kell kapjunk. Ha kevés a liszt, szórj még hozzá, mert én megint csak érzésre csináltam.
Előkapjuk a palkósütőnket, rádobjuk a tűzre, majd mikor elég meleg, megkenjük kevéske kókuszzsírral.
Kanállal kis köröket halmozunk a sütőre, majd mikor az egyik fele már szinte kész, kiskanállal kevés nutellát dobunk a palkó tetejére...mindeközben sűrűn vetjük a kereszteket, és elmondunk 3 Miatyánkot, és 4 üdvözlégyet. Eztán a nutella tetjére ráöntünk annyi palacsintatésztát, hogy elfedje azt, de ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl sok. Ha ezzel megvónánk, akkor szépen megfordítjuk, és készre sütjük a másik felét is.

     Meg kell említenem, hogy a proteinpor teljesen természetes összetevőkből van összeállítva, és nem, nem koksz. Nem kell attól félni, hogy felpumpált kis lurkók fognak szaladgálni tőle a játszótéren. Azért arra figyeljünk, hogy a napi fehérjebevitelének a mennyisége ne haladja meg a megengedettet :).

Az ízéről szintén nem tudok nyilatkozni, de volt ki megkóstolja, és teljesen meg volt elégedve a végeredménnyel. Elmondása szerint akkor lesz a legtutibb, ha kihűl, és megszilárdul benne a nuti.

A végére pedig megjegyezném, ha kihagyod a nutellát, teljesen alakbarát lesz. De akár diabetikus lekvárral, házi pudinggal is helyettesítheted :)!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

ZABirodalom Copyright © 2013