Rántott ponty, hagymás édesburgonyával

2013. június 8., szombat

     Végre itt a peca szezon:)! Ámbár én jó pár éve nem voltam pecázni, apai nagyapám sűrűn ül ki, és nemrég megdobott egy jóképű tükörponttyal.
Nagy kedvenc a rántott hal krumplipürével, ezért ezt próbáltam meg kicsit diétásabban megoldani.

A RECEPT:

- 1 db ponty ( nem akarok dekákat írni, mindenki szerezzen akkorát, amekkorát tud:))
- 100 g zabkorpa (kb)
- szezámmag
- tojás
- só, bors
- olívaolaj

- 0,5- 1 kg édesburgonya (ez is rátok van bízva)
- 1- 2 fej vöröshagyma
     Először fogod az édesburgit, és megmosod. Bepakolod sütőzacsiba, azt kicsit megböködöd tűvel, és a 200 fokos sütő rácsára teszed kb 45 percre (a krumpli nagyságától függ). 
A hagymát megpucolod, felkarikázod. Fogsz egy serpenyőt, löttyintesz bele olívaolajat, majd ebben szépen megpirítod a hagymát.

    Aztán fogod a haladat! Ha már elő van készítve, szupi! Ha nem, akkor felvágod a seggénél a hasát, és kikapod a belit neki. Aztán szépen kifilézed! Természetesen, csak ha akarod, én jobban szeretem a filét, tehát én kifiléztem.
A szeleteket kicsit megsózod, ha szeretnéd borsozod is. A zabkorpába keversz egy kis szezámmagot. A tojást felvered egy külön tányérba, és bepanírozod a halat a szokásos módon.
A szeleteket tepsibe pakolászod, és a tetejét megszórod vékonyan olívaolajjal. Kikapod a krumplit, bevágod a haladat a 200 fokos sütőbe, és hőlégkeveréssel, aranybarnára sütöd.
    
     A krumplit meghámozod (gyakorlatilag kicuppan a héjából), tálba teszed. Villával összetöröd, majd hozzákevered a hagymával. Ízlés szerint sózod, esetleg borsozod is.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

ZABirodalom Copyright © 2013