Ott már leírtam, hogy savanyított zöldségeket nem, de fermentáltakat lehet eszegetni rogyásig. Mi tagadás, ménkű finom lett. Tudom, hogy az öndícséret büdös...meg a káposzta is, mégis szeretjük mindkettőt❗🤣
Szóval ma ebédszünetben kiszaladtam a boltba (jó hideg volt), és vettem disznyócombot. Azt terveztem, hogy mezei székelykápit főzök a villanytűzhelyen.
Beléptem a lakásba, levittem a szemetet és a kutyákat. Mire visszatértem, semmi kedvem nem volt főzni. Szóval kitaláltam, hogy inkább sütöm 🤣!
Mindent felkockáztam (hús, vöröshagyma), mint mikor mezei pöri alapot főzök. De fogtam az egészet, és bevágtam a Tupperware ultra pro küblimbe. Kevés kacsazsírt dobtam a húsra, és nagyjából fél dl vizet.só, bors, fokhagyma, pirospaprika, kis őrölt kömény és összekevertem.
200 fokra előmelegített sütőbe toltam tetőstől, és kb 40 perc alatt érte el azt a puhaságot, mikor megszórtam kb. 1 csésze bulgurral.
Bulgur: búzatöret, tök jó regenoros köret. Meg finom is, simán le lehet vele cserélni a rizst.
A tetjére szórtam a fermentált káposztát, és visszatoltam a sütőbe, még 20 percre.
Oszt el is készült. Hát nem csodálatos???
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése