Erre az estere kutattam fel a zabkorpából készült piskóta receptjét. Ugyanis egy jó piskótából nagyon sok finomságot lehet rittyenteni.
Most egy torta alapját fogom megosztani veletek!
A RECEPT:
- 150 g zabkorpa
- 3 tojás
- 10 ek nyírfacukor (helyettesíthető bármilyen édesítővel)
-10 ek tej
1 tk szódabikarbóna
A tojásokat szétválasztod. Kezedbe veszed a habverőt, és a tojás sárgáját habosra vered a cukorral. Hozzá adod a tejet, a szódabikát, majd a zabkorpát, és ezeket is összekevered.
A fehérjéből kemény habot versz, és óvatosan beleforgatod a masszába. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöd. ü
A tészta puha, és magas lesz.
Nagy előnye, hogy cukorbetegek is ehetik, lelkifurka nélkül:)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése