Piskóta

2013. április 21., vasárnap

Ha egy ember életmód váltáson gondolkozik, időről időre szembesül a ténnyel, hogy bizony a fehér lisztet, és a kristálycukrot ki kell vernie a fejéből. Elsőre ez nem is hangzik nehéznek, de mikor ott ülünk pl. egy szülinap kellős közepén, és a családtagok két kézzel tömik a fejükbe a sütikéket, fenn áll a veszélye annak, hogy elcsábulunk.
Erre az estere kutattam fel a zabkorpából készült piskóta receptjét. Ugyanis egy jó piskótából nagyon sok finomságot lehet rittyenteni.
Most egy torta alapját fogom megosztani veletek!

A RECEPT:

- 150 g zabkorpa
- 3 tojás
- 10 ek nyírfacukor (helyettesíthető bármilyen édesítővel)
 -10 ek tej
1 tk szódabikarbóna

A tojásokat szétválasztod. Kezedbe veszed a habverőt, és a tojás sárgáját habosra vered a cukorral. Hozzá adod a tejet, a szódabikát, majd a zabkorpát, és ezeket is összekevered.
A fehérjéből kemény habot versz, és óvatosan beleforgatod a masszába. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöd. ü
A tészta puha, és magas lesz.

Nagy előnye, hogy cukorbetegek is ehetik, lelkifurka nélkül:)





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

ZABirodalom Copyright © 2013