Sült kolbász, ahogy mi szeretjük

2021. augusztus 6., péntek

 Kinek ne szaladgálna össze a nyál a szájában, ha egy jó kis sült kolbászra gondol. Velem pont ez történik 🤣.

A regenor diéta éppen ezért is kedves számomra, mert ehetem. Jó, nem raklap számra, de nem tiltólistás. Lehet mellé nyammogni pirítóst, de én a kenyeret teljesen iktattam. Szeretek biztosra menni. 

A kolbászevésnek több lehetséges módja van. 

Az egyik, hogy elbattyogunk a legközelebbi pecsenyesütőhöz, és helyben fogyasztjuk.

Kereshetünk egy jó hentest, megvásároljuk és otthon sütjük ki.

Vágunk disznót (Isten nyugtassa), és saját magunk készítjük el az éves adagunkat.

Vaaagy (és ezt választottam én is), fogjuk a tupis Konyhagurunkat, ledaráljuk a coca számunkra kedves alkatrészét tetszőleges mennyiségű, de azért nem ménkű sok füstölt szalonnával, majd a saját szájízünk szerinti fűszerezés után mi magunk töltjük meg a hentesnél szerzett vékonybelet! 

Most joggal gondolhatnánk, hogy ez macerás művelet, pedig tökre nem így van. Ezzel a kütyüvel pikk pakk megvan a darálás és a töltés is. Ráadásul tényleg készíthetünk annyit, amennyi csak jól esik, és elég csak leugrani fél, vagy egy kg húsért, és némi szalonnáért a henteshez ha már beszereztük előzőleg a belet, mert egy csomagban jó sok van, ami jó ideig el van egy frissentartó edénykében.

A saját töltésnek nagy előnye, hogy tényleg az van benne, amit mi bele tettünk. Semmi mócsing, semmi csirkebőr, semmi ízfokozó és egyéb adalék. Csak csupa minőség. Garantáltan isteni kolbászokat tudunk a családi asztalra virítani, aztán közlekedhetünk otthonunkban mint egy földesúr, és zsebelhetjük belefé az elismeréseket 🥳❗

Mutatok képet is természetesen. 

Első töltésem volt, még bele kellett jöjjek, kicsit görcsök lettek, nah...de ma ezt rusztikusnak hívják, szóval direkt ilyen 🤣❗






0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

ZABirodalom Copyright © 2013