De mi ez? Ahogy a szellő az orrához libbenti azt a csodálatos illatot, érzi...érzi, hogy elveszett. Ránéz az asztal közepére letett, pirospaprikától vörösen égő pörköltre. Mellé csodálatos krumpli, ropogós kenyér, és nokedli van. Hirtelen számolni kezd. A fejében úgy pörögnek a kalória számok, mintha élete utolsó filmje játszódna le előtte. Azt veszi észre, hogy a vállán csücsülő ördöggel alkudozik, akinek pörkölt van a kezében. Nem bírja tovább, és mohón habzsolni kezdi azt, amire oly rég vágyott. Mikor már kenyérrel tunkolja a megmaradt szaftot, akkor döbben rá, hogy mit is tett. Rengeteg krumpli,és még annál is több kenyér....
Ismerős?? NEM kell többé megismétlődnie!!! A megoldás a kezedben van..remélem legalábbis, mert ha nincs, akkor futás, és szerezz be egy zacskó zabkorpát.
Nem azt mondom, hogy ezentúl büntetlenül zabálhatod a vegyipörit, viszont azt már tudjuk, hogy a korpa magába szívja a szervezetbe juttatott zsírok egy részét. Mint valami kis szivacs. Így nem engedi, hogy az a sok zsír, amit a pöresszel beviszel a testbe, mind mind felszívódjon. Hát nem szupi??
Szumma szummárum, pörkölthöz zabkorpás nokedli dukál!!!
A recept:
- 100 g zabkorpa
-100 g búzasikér
- 2 db tojás
- csipet só
- tej
A korpát, tojást, kis sót egy tálba teszed, összekevered. Felöntöd annyi tejjel, hogy sűrű pempőt kapjál. Ezt berakod a hűtőbe, és állni hagyod egy órát, majd hozzá kevered a sikért.
Felteszed a vizet forrni. Kicsit megsózod, és öntesz rá egy kevés olajat. Mikor már lobog a víz mint zászló a felvonuláson, beleszaggatod a nokedlit, s készre főzöd. Leszűröd, és boldogan nézed a végeredményt.
Ez kitűnő köret a már említett pöreszekhez, de csináltam én már tojásos nokedlit is belőle! Viszonylag kevés elég ebből, mert nagyon laktató.
Tipp: Kevés teljes kiőrlésű liszttel is megbolondíthatod!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése